Kalori nedir, Diyet Nedir, Kilo Nasıl Verilir ?

Yıllardır Kalori kelimesini duymuşsunuzdur. Kilo kaybetmek için ben kalori yakmak ve onları daha az yemek zorunda olduğunu biliyordu. Ama sadece ne olduğunu bir kalori? Düşünme, uzun ve bu konuda sert bir buz eritme yer Ben lisede yapılan bir bilim deneyi hatırlıyorum, ama dürüstçe soruya cevap veremedi. Yani biraz hızlı araştırma ve düşük yaptım ve hani kalori gerçekten basit küçük şeyler vardır! Onlar sadece enerji temsil eder.


Bir kalori nedir?

Bir kalori bir volt elektriğe ölçer olduğu gibi, bir "enerji" ölçümüdür, bir kilo ağırlığında bir ölçüsüdür ve bir mil mesafesinin ölçümüdür. Teknik bir kalori gösterir o 1 derece santigrat suyun 1 gram sıcaklığını değiştirmek için gereken ne kadar enerji . Vücut buz yapılmış olsaydı bu daha mantıklı olur, ama hiçbiri az bu kalori anlamı budur.

Vücut şey yapmak ("kalori") enerjiye ihtiyacı vardır. Sadece ne kadar birçok faktöre (ne olursa olsun, egzersiz, uyku bütün gün) bir gün boyunca ne dahil bağlıdır. Ortalama yetişkin erkek 2.000 ila 3.000 kalori günde ihtiyacı var. O gün bu enerji miktarı yerse yüzden ne kazanç ne de kilo olacaktır. O kadar kullandığı alıcı olacaktır. Tabii günde ihtiyaç duyulan kalori miktarı kişiden kişiye gün ve gün değişir.

Kalori nasıl çalışır?

Günde tüketilen enerjinin gerçek miktarı basit bir formül: Günlük Enerji = + "Tutar size vücut ekstra şeyler yapmak gerekiyor" "vücudunuzun ihtiyacı Tutar" gerekli

Vücudunuzun ihtiyacı olan miktarı pompalamak için kalbin için gerekli toplam enerji miktarı, akciğerlerin, vücut yiyecek ve tüm bu şeyleri genelde yapmak değil sindirmek için, midenizin büyümeye saçınızı sıcak tutmak için hava ile doldurmak için Bir günde yaklaşık düşünüyorum. Bu bilinen bazal metabolizma hızı . Bu vücudunuzun olursa olsun, ne faaliyetleri gerekir budur. Genellikle büyük, daha yüksek bazal metabolizma hızı vardır konuşan. 100 kiloluk kadın nefes daha az enerji ihtiyacı ve £ 300 adam daha onun kalbini pompa: düşün. Bu bir Mazda Miata bir ordu tankı ile karşılaştırıldığında şehir etrafında sürücü ihtiyacı yakıt miktarından daha farklı değildir.

bazal metabolizma hızı o, o değişmez demek olduğunu, genellikle oldukça statik. Vücudunuzun bazal oranı enerji 1.000 kalori günde ihtiyacı varsa o zaman aynı miktarda yarın ve sonraki gün ihtiyacınız olacak. Herkesin bazal metabolizma hızı farklı olduğuna dikkat etmek de önemlidir.

vücudun ekstra şeyler yapmak gerekiyor tutar vücudunuzun Bu sadece yapmanız gerekmez tüm şeyler, vb ağır nesneler kaldırmak, ya da bilgisayarınızı yazdığınız veya saklamak için yürümek gerekiyor toplam enerji miktarıdır hayatta tutmak, ancak herhangi bir nedenle yapmayı tercih etmek. Diyelim bir gün yapmak iş miktarı olarak bu düşünelim.

Yani biz şimdi bizim formülü bu gibi olabilir yazabilirsiniz: Günlük  Enerji '=' Bazal Oranı + Çalışma gerekli

Kalori Örneği

Diyelim ki bütün gün televizyon izlerken etrafında oturan diyelim (çok düşük "iş" enerji tüketilen). Ve sonra bizim formül senin bazal oranı 1.800 kalori / gün olduğunu varsayalım ve sadece (vb, pizza, kapı yanıtlayan cips bir çanta açarak, banyo TV'den yürüyüş) gün boyunca ek bir 200 kalori kullanın :

Enerji Gerekli = Bazal Hızı +
2,000 = 1.800 + 200
Gün boyunca Yani 2.000 kalori kullanmak için gidiyoruz. Ama gerçekten aç almak böylece pizza sipariş diyelim. : Size Kok (480 kalori) bir litre aşağı, cips bir çanta (450 kalori) ve - size (dilim x 4 dilim başına 300 kalori 1.200 kalori) yarısını geldiğinde

1200 kalori (pizza)
450 kalori (cips)
+ 480 kalori (kola)
2,130 kalori
Bu örnekte 2,130 kalori tüketmek istiyorsunuz TV izlerken tembel bir gün geçirmek.

Şimdi bu tüm gün bakalım. Vücudunuzun 2.000 kalori tüketir ama Eğer gıda 2,130 kalori:

Ekstra Toplam = Enerji Gerekli - Enerji Tüketilen
-130 = 2,000 - 2130
Yani 130 kalori tüketilen fazla gerektiğinden uzun. Sorun, bu 130 kalori vücutta hala olmasıdır. Hızla tükenir değil çünkü Ve onlar bir yerde saklanır. Yani bir yerde şişman. Ve o size ertesi gün bir şey verir ... çalışmak ve kilo!

Bu diğer ilgili bazı bağlantılar göz atın:

Diyet listesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder