Hava Sistemleri ve Desenleri

Dünya, tamamen hareketsiz olan bir düz, kuru bir manzara ve un-eğik eksen olsaydı bizim hava düşünün.

Bu tabii o olsaydı, Hava çok farklı olurdu, durum böyle değil. yerel hava bu alanda güneş radyasyonu, Dünya'nın en büyük okyanus, çeşitli manzara ve hareket etkileşimleri nedeniyle atmosferde büyük global kalıplarından etkileri günlük hayatımızı sonuçları.


Küresel Rüzgarlar

Dünya'nın güneş etrafındaki yörüngesi ve Dünya'nın bazı bölgelerinde bir eğik eksen sonuçları üzerinde dönme diğerlerinden daha fazla güneş radyasyonu almak için. Bu düzensiz ısıtma, küresel dolaşım üretir desenleri . Örneğin, ekvatoru ulaşan enerji bolluğu atmosfere yüksek yükselir sıcak nemli havayı üretir. Düşük basınç alanı yüzeyinde ve de oluşturan bulutlar bölgesinde yükseklikte formları. Hava sonunda yükselen durur ve Dünya'nın kutupları doğru kuzey ve güney yayılır. Hakkında 2000 mil ekvatordan, hava arka direğe doğru esen yeryüzü ve geri ekvatora düşüyor. Bu büyük altı konveksiyon akımları kutup için kutup Dünya'yı kapsayacak.

Hava Kütleleri

Bu küresel "rüzgar" desenleri, hava denilen büyük bedenlerini sürücü hava kütleleri . Hava bu büyük cisimlerin her biri Dünya'nın geniş alanlar boyunca uzanan ve kalın ayak binlerce. Konumu, üzerinde bir hava kütlesi formları özelliklerini belirleyecek. Örneğin, tropikal okyanus üzerinde hava derece sıcak ve nemli hale gelir. Yüksek enlem kıtanın üzerinde hava soğuk ve kuru hale gelebilir. Muhtemelen soğuk hava kütlesi yolu sıcak bir dışarı itti gibi sıcaklık hızla güzel sıcak bir gün bırakarak fark var.

Cepheler

İki hava kütleleri karşılayan konumu denir ön . Onlar dolaylı akım kullanılarak görülebilir hava haritaları Dünya'nın genelinde hareket olarak izlemek için kullanılır. Genellikle gösterilen soğuk cepheler, mavi soğuk hava kütlesi sıcak hava kütlesi yerini nerede, ortaya çıkar. Sıcak hava soğuk havanın yerini nerede kırmızı ile gösterilen Sıcak cepheleri, ortaya çıkar.

Jet akışlan

Biz Dünya'nın yüzeyinde deneyim yerel hava koşulları bu hava kütleleri ve cephelere ilişkilidir. Ancak çok üzerimizde çevre etkileri onların hareketlerini. Atmosferde yüksek gibi kuvvetli rüzgar dar bantlar, jet akışları , dünya çapında hava sistemleri ve transfer ısı ve nem yönlendirmek.

Coriolis Etkisi

Onlar Dünya'nın genelinde seyahat gibi, hava kütleleri ve küresel rüzgarlar düz çizgiler hareket etmiyor. Düz onlar dönen Dünya'nın genelinde darbe gibi bir Merry-Go-Round, rüzgarlar bir düz çizgi yolundan saptırılmış olsun eğirtilmesi genelinde yürümeye çalışırken bir kişiye benzer. Kuzey Yarımküre Havada sola sağa ve Güney Yarımküre veers. Bu hareket büyük dolaşan hava neden olabilir sistemleri , hava ya da bir içine darbeler uzak olarak, yüksek veya alçak basınç alanı. Kasırga ve nor'easters bunlara örnektir siklonik sistemleri.

Eğitim Bağlantısı


Öğrenciler sadece rastgele meydana gelmez deneyim ama bilimsel ilkelere ve süreçlere bağlı olduğunu hava olayları anlamak gerekir. bulutlar , sizin ve öğrencilerin gözlemlemek, sıcaklık, yağış, rüzgar ve fırtınalar (?), küresel sistemlerin ve coğrafya, enlem, nem düzeyleri ve güneş enerjisi emilimi gibi yerel koşullara arasındaki etkileşimler bağlıdır. Bu Koleksiyon eğitimciler, bu Dünya Sistemleri etkileşim öğrencilerin anlayış geliştirmelerine yardımcı gerçek dünya ve gerçek zamanlı kaynakları sağlar.

NOAA tarafından sağlanan kaynaklardan derlenen tanıtım metni Ulusal Hava Servisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder