İnşirah suresi Oku Dinle Dertlerine Çare Bul !

1. İnşirah suresi Ey iman edenler! (Senin) yükümlülüklerini yerine getirmek. (Gıda) size (burada) size ilan edilecektir dışında sığır tüm hayvanlardır helal, oyun (ayrıca) size farz zaman yasadışı olduğu ihram için Hac ya da ' Umre (hac). Şüphesiz, Allah, dilediğine hangi komutları.


2. İnşirah suresi Ey iman edenler! Allah'ın Sembollerin kutsallığı değil ihlal, ne de Kutsal Ay, ne de hayvanların kurban için getirilen, ne garlanded insanlar veya hayvanlar, vb [Ağacı dış kısmında yapılan boyunlarına çelenk tarafından İşaretli ] onların güvenliği için (Mekke) kaynaklanıyor, ne de insanların lütuf ve Rablerinin rızasını arayan, Sacred House (Mekke) geliyor. Eğer bitirmek Ama ihram (ve Hac veya ' Umre ), avı ve (bir zamanlar) bazı insanların nefretini etmeyelim sizi durdurma Al-Mescid-el-Haram (Mekke de) günah size yol (ve sizin açınızdan düşmanlık). Size birbirlerine yardım Al-Birr ve At-Taqwa (erdem, doğruluk ve takva); ama günah ve günah içinde birbirlerine yardım yok. Ve Allah'tan korkun. Şüphesiz, Allah'ın azabı şiddetli olan.

3. İnşirah suresi Size Yasak (gıda) şunlardır: Al-Maytatah (ölü hayvanlar - sığır-canavar kesilen değil), kan, domuz eti, Allah'tan daha başkaları için bir kurban olarak kesilen edildiğini et, veya vb putlara kesilen olmuştur, ya da kesim sırasında hangi Allah'ın Adı söz edilmemiştir ve bu hangi boğan tarafından öldürülen veya şiddetli bir darbe ile, ya da bir paldır küldür düşüş, ya da boynuz Goring tarafından olmuştur - ve kurban olan bu (kesilen) - Eğer (onun ölümünden önce) onu boğazlamak için mümkün olmadıkça - ve bu (kısmen) vahşi bir hayvan tarafından yemiş edildiği An-Nusub (taş sunak). Ayrıca, şans ya da karar arayan okları kullanmaktır (Yasak) (hepsi) olduğunu Fisqun (Allah ve günahın itaatsizlik). Bu gün, inkar edenlere, böylece onları korkmayın, benden korkun, senin dinin tüm umudunu verdik. Bu gün, ben, sizin için dininizi kemale üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip çıkardık. Ama onun gibi günah hiçbir eğim ile, şiddetli açlık tarafından zorla kim (bu yukarıda belirtilen etler yiyebilir gibi), sonra mutlaka Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

4. Onlar (Ey Muhammed sormak ) (gıda gibi) onlara helaldir ne. De ki: "sen Yasal Allah'a At-Tayyibat [her türlü Helal Allah'ın helal yaptı (helal-iyi) gıdalar (kesilen hayvanların yenilebilir, süt ürünleri, yağ, sebze ve meyve eti, vb)] Ve bu hayvanlar. ve Allah'ın sizin için yönetmen olarak şekilde köpekler, eğitim gibi eğitim almış ve onlara öğretin İnşirah suresi (yakalamak için) yırtıcı kuşlar; bu yüzden sizin için yakalamak ne yemek, ama üzerinde Allah'ın ismi telaffuz ve Allah'tan korkun . Şüphesiz, Allah hesaplaşma Swift olduğunu. "

5. Bu gün size helal Yapılan vardır At-Tayyibat [her türlü Helal Allah (kesilen yenilebilir vb hayvanlar, süt ürünleri, yağ, sebze ve meyve, vb et) helal yaptı (yasal) gıdalar. Kutsal (Yahudiler ve Hıristiyanlar) insanların gıda (Kesilen sığır, yenilebilir hayvanlar, vb) size helal olan ve sizin onlara helaldir. (Evlilik size helal kılındı) onların yüzünden verdik zaman zaman, önce Kutsal (Yahudiler ve Hıristiyanlar) verildi olanlardan inananlar ve iffetli kadınların iffetli kadın Mehir de karısına kocası tarafından verilen (gelinlik para evlilik süresi), yani İnşirah suresi (iffet isteyen yasadışı cinsel ilişkiye işlemekten değil) yasal evlilik onları alarak, ne de kız arkadaş olarak onları alarak. Ve Kim [yani O'nun (Allah'ın), Melekler, O'nun Kutsal Kitaplar, peygamberlerine, kıyamet ve Gündüz Allah'ın birliğine ve İnanç tüm diğer maddelerinde inkâr Al-kader (İlahi Preordainments)], ardından sonuçsuz onun olduğu çalışmak ve ahirette o kaybedenler arasında olacaktır.

6. Ey iman edenler! İnşirah suresi Eğer teklif niyetinde zaman olduğu gibi-Salat (namaz), ayak bileklerine kadar ayaklarınızı da kafaları ve (yıkama) (üzerinde ıslak eller geçirerek) dirsekler, ovmak kadar yüzlerinizi ve ellerinizi (ön kol) yıkayın. Eğer bir devlet iseniz Janaba , (tüm vücudunuzu yıkanmak) kendinizi arındırmak (yani cinsel akıntı vardı). Eğer hasta veya yolculukta ya da herhangi bir doğanın aramayı cevaplamadan geliyor üzerinde Ama eğer, ya da kadınlara temas etmiş (yani cinsel ilişki) ve hiçbir su bulmak, daha sonra gerçekleştirmek Teyemmüm temiz toprak ile ve onunla ovmak senin yüzler ve eller. Allah, zorluk sizi yerleştirmek istemiyor, ama O sizi arındırmak için, ve müteşekkir olabilir size O'nun İyilik tamamlamak istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder