Duası Suresi .com sizlere tüm dua ve sure bilgierini veriyor !

Ve onlar (Hıristiyanlar kendilerini diyoruz kim) Messenger (Muhammed aşağı gönderildi ne dinlerken ), onların gözleri çünkü tanıyan gerçeğin gözyaşları ile taşan bakın. Dediler ki: "Rabbimiz İnanıyoruz, bu yüzden tanıkların arasında bize yazmak!.


84. "Ve neden Allah'a ve hakikat (İslam Tevhid) bize geldi ki bu iman değil? Ve biz salih insanlarla birlikte Rabbimiz (kıyamet günü cennette) bizi kabul edeceğini isteyen gerekir (Hz Muhammed ve sahabeleri). "

85. çünkü ne dedi Böylece Allah onları ödüllendirdi Bahçeler altında ırmaklar, onlar sonsuza kadar orada ebedî kalacaklardır (Paradise) akar. Böyle iyilik yapanlara ödül olduğunu.

86. Ama inkâr ve Bizim sayanların Ayat (vb deliller, delillerin, ayetler, dersler, işaretler, âyetlerini,), onlar (Cehennem) Ateş sakinleri olacaktır.

87. Ey iman edenler! Make yasadışı Taiyibat Allah size helal kılındı, ve haddi vardır (gıdalar, işler, ameller, inançlar, kişiler, vb konusunda iyi olduğunu tümü). Şüphesiz, Allah, haddi aşanları sevmez.

88. Allah, sizin için helal ve iyi sağladı şeyler yiyin, ve kendisine iman etmiş olduğunuz Allah'tan korkun.

. 89 Allah yeminleri de uninentional ne için seni cezalandırdım olmaz, ancak kasıtlı yeminleri için Seni cezalandırır; onun kefaret (kasıtlı yemini) on beslemek için Masakin kendi ailelerini beslemek hangi ile o ortalama bir ölçekte (yoksul kişiler); yahut onları giydirmek; ya bir köle azat etmek. Ama kim, (o) göze alamaz o gerektiğini hızlı üç gün için. Yani yemin yemin kefareti için olduğunu. Ve yemin (yani çok yemin etmeyin) korumak. Böylece Allah, size açıkça O'nun yapmak Ayat size minnettar olabilir (vb deliller, delillerin, ayetler, dersler, işaretler, vahiyler).

90. Ey iman edenler! Şarap, (alkollü içecekler her türlü), kumar, El-Ansab ve El-Azlam (şans ya da karar arayan oklar) iğrençtir Shaitan 'ın (Şeytan) el işi. Yani başarılı olabilir için (kesinlikle tüm) o (iğrençtir) kaçının.

91. Shaitan (Şeytan), içki (alkollü içecekler) ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin heyecanlandırmak ve Allah'ın anmaktan ve sizi engellemek için sadece istediği gibi-Salat (namaz). Yani, daha sonra vazgeçtiniz değil mi?

92. Ve Allah'a ve elçisine (Muhammed itaat (hatta içme veya kumar veya yakın geliyor), ve sakının Al-Ansab, ya da Al-Azlam ve vb) Allah'tan korkun. Eğer yüz çevirirseniz Sonra, bunu açık bir şekilde (Mesaj) iletmek için Bizim Messenger'ın görevi olduğunu bilmeli.

93. iman ve salih iyi işler yapanlar, orada onlar (uzak O'nun yasak şeylerden tutarak) Allah'tan korkun ve iman ve salih iyi işler yaparsanız (geçmişte) yediklerini için onlara hiçbir günah, ve Tekrar Allah'tan korkun ve iman, ve bir kez daha Allah'tan korkun ve iyi işler yapan İhsan (mükemmellik). Ve Allah, iyilik yapanları sever.

94. Ey iman edenler! Allah, kesinlikle Allah O'na görünmeyen korktuğu kim test edebilir ki, bir şey (meselesi) de elleriniz ve lans ulaşılabilecek oyun size bir deneme yapacak. Sonra sonra ihlal ederse, onun için elem verici bir azap vardır.

95. Ey iman edenler! Eğer bir devlet iken değil oyun öldür ihramlı için Hac ya da ' umre (hac), ve kasten onu öldürür Sizden kim, ceza bir yenilebilir hayvan Kabe'nin getirilen bir teklif, (yani koyun, keçi Aranızda iki sadece erkekler tarafından adjudged gibi o, öldüren birine denk, inek, vb); veya, kefaret için, o beslemek gerekir Masakin (yoksul kişi), ya da eşdeğer Saum onun senet ağırlığını (ceza) tadı olabilir ki, (oruç). Allah, geçmiş ne bağışladığını, ancak tekrar taahhüt Kim, Allah ondan intikam alacak. Ve Allah, Cenab-ı intikam All-kadirdir.

. 96 kendinize yararına ve kimin seyahat olanlar, ancak yasak bir devlet sürece gibi kara-oyun (peşinde) - senin için helal (peşinde) su oyun ve gıda için kullanımı İhram (için Hac veya ' umre ). Ve geri toplanacaksınız kime Allah'tan korkun.

97. Allah Kabe'nin, Sacred House, bir güvenlik sığınma ve yaptı Hac ve ' Umre işaretlenmiş (Hac) insanlık için, ve aynı zamanda Kutsal Ay ve teklifleri hayvanlar vb garlanded (insanları veya hayvanları, onların güvenliği için Mekke ağaçların kök dış kısmında yapılan boyunlarına çelenk) ile, Allah'ın göklerde ve bütün yeryüzünde olan tüm bilgiye sahip olduğunu biliyorum, ve Allah olduğunu olabilir Her ve her şeyi bilendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder