Felak Suresi oku dinle huzura kavuş !

Felak Suresi Ve (her ikisi de) Yahudiler ve Hıristiyanlar: ". Biz Allah'a ve O'nun sevdiklerini çocuklarıyız" De ki: "Neden o zaman O da günahları için cezalandırıyor?" Hayır, sen ancak insan, O'nun yarattığı olanların, O, dilediğini bağışlar ve O dilediğini cezalandırır. Ve Allah göklerin ve yerin hükümranlýðý ait ve tüm bunların arasında, ve O'na (tüm) dönüş.



19. Kutsal (Yahudiler ve Hıristiyanlar) Ey insanlar! Şimdi Bizim Messenger (Muhammed sana geldi şimdi Ama "müjde hiçbir bringer ve hiçbir bize uyarıcı geldi.": diyorsunuz diye, bir mola (dizi) Messengers sonra (şeyler) size şunu açıkça, yapma) Felak SuresiSize şunu müjdeleyici ve bir uyarıcı bir Getiren geldi. Ve Allah her ​​şeye kadirdir olduğunu.

20. Ve (hatırlayın) Musa (Musa) kavmine şöyle demişti: "O, içinizden peygamberler yapılan sizi hükümdarlar kıldı ve o herhangi verilen olmasaydı ne verdi Ey kavmim, size Allah'ın nimetini hatırlayın! arasında diğer 'alamin (geçmişte insanlık ve cinler). "

21. "Ey kavmim! Allah'ın size atanmış olan kutsal toprakları (Filistin) girin ve ardından sizin için kaybedenler olarak iade edilecektir (uçuş) geri çevirmek değil."

. 22 Dediler ki: "Ey Musa (Musa) ona (bu kutsal topraklar Felak Suresi) olarak büyük bir güç insanlar ve onlar bırakın kadar biz, girmek asla onlar ayrılırken, o zaman gireceğiz!."

. 23 korkulan olanların iki erkek (Allah ve) kendilerine Allah'ın bahşettiği vardı Onun Grace [onlar íæÔÚ æ ßÇáÈ Yusha '(Joshua) ve Kalab (Caleb) vardı] dedi: "sen ne zaman için kapısı yoluyla Assault onları , zafer senin olacak, ve eğer inananlar gerçekten iseniz Allah'a tevekkül edecek. "

. 24 Dediler ki: "Ey Musa (Musa) Biz Yani sen ve Rabbin gidin ve iki, biz burada oturuyoruz mücadele sürece onlar orada oldukları gibi girmek asla!.."

. 25 O [Musa (Musa)] dedi: "Rabbim ben çok insanlar bizi ayırmak, sadece kendim ve kardeşim üzerinde güç var! Fasiqun (isyankar ve Allah'a asi)! "

. 26 (Allah) dedi ki: ". Bu nedenle (bu kutsal topraklar) onlara kırk yıl haram olduğu, oyalama onlar Yani insanlar üzerinde hüzünlü olmamak kara yoluyla dolaşmaya olacak Fasiqun (Allah'a asi ve itaatsiz) ".

. 27 Ve (Ey Muhammed ) Onlara (Yahudilere) gerçeği Adam [Habil (Abel) ve Qabil (Kabil)] iki oğlunun hikaye ezberden; Her (Allah'a) bir kurban sundu zaman, o değil diğerinden birinden kabul edildi. ikincisi, birincisine dedi: "Ben kesinlikle seni öldürürüm." Eski dedi: "Şüphesiz, Allah, olanlar sadece kabul Al-Muttaqun . (dindar - V.2 bkz: 2) "

. 28 "; Felak Suresi sen beni öldürmek için bana karşı eli uzatmak yaparsanız, ben Allah'tan korkarım sizin için, sizi öldürmek için karşı elimi uzatmak asla 'Alamin (insanlık, cinler, ve var bütün bu). "

29. "Şüphesiz", ben senin, o zaman ateşin sakinlerinin biri olacak gibi siz de kendinize benim günah çizelim niyetinde ve bu cezasıdır Zalimun (müşriklerin ve zalimler). "

. 30 Böylece Nafs Felak Suresi diğer (ikinci bir) (öz) onu teşvik ve yapılan adil-seeming onu kardeşinin öldürülmesi için; onu öldürdü ve kaybedenler biri oldu.

31. Sonra Allah, kardeşinin cesedini saklamak için ona göstermek için yeri eşeleyen bir karga gönderdi. O (katil) dedi ki: "Bana yazıklar bu karga gibi olması ve kardeşimin cesedini saklamak için bile mümkün değil miyim!?" Sonra pişman olanların biri oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder