Hindistan posta kodu servisi hakkında !

Mesajlar Bölümü , olarak ticaret Hindistan Mesaj , bir olan hükümet çalışmasın posta sistemi Hindistan'da; genellikle "postane" olarak Hindistan içinde anılır.

31 Mart 2011 tarihi itibariyle , Hint Posta Servisi 154.866 vardı sonrası ofisleri 139.040 (89,78 si) Kırsal ve kentsel alanlarda 15.826 (10.22 oranında) vardı, bunlardan.



 Bu 25.464 bölüm Postaneler ve 129.402 Ekstra Bölüm Şubesi Postaneler vardı. At bağımsızlık zaman , öncelikle kentsel alanlarda, 23.344 postaneler vardı. Ağ öncelikle kırsal alanlarda genleşme odak bağımsızlıktan bu yana altı kat büyüme kaydetti. Ortalama olarak, bir postane 21.23 kilometre kare (8.20 sq mi) ile 7114 nüfuslu bir alanı vermektedir; dünyanın en yaygın dağıtılan posta sistemdir. Çok sayıda birleştirildiğinde farklı posta sistemlerinin, bir geleneğin bir sonucudur Hint Birliği bağımsızlıktan sonra. Çünkü bu ücra ulaşılabilecek ve uzak bölgelerde varlığını, Hint posta hizmeti de (örneğin küçük tasarruf bankacılık ve finansal hizmetler gibi) diğer hizmetler yer almaktadır.

Posta Mesajlar Bölümü'nün servisi parçasıdır, altında Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve Hindistan Hükümeti . Bölümün apeks vücut bir sandalye ve altı üyeden oluşan, Posta Servisi Kurulu'dur. Altı yönetim kurulu üyeleri personel, operasyonlar, teknoloji, posta hayat sigortası, insan-kaynaklarının geliştirilmesi (İKG) ve planlama düzenler. Ortak sekreter ve mali müşavir de kalıcı bir davetli olduğunu.

Hindistan 22 posta çevreler, bir baş postmaster genel başkanlığında her dairenin ayrılmıştır. Her daire, bir postmaster genel başkanlık ve (SSPOs ve Kıdemli Program Görevlileriyle başkanlığında) bölümler olarak bilinen alan üniteler içeren, bölgelere ayrılmıştır. Bu bölünmeler daha da ASP ve halka arz başkanlığında alt bölümleri, ayrılır. (Örneğin daire damga depoları, posta mağaza depoları ve posta motoru hizmeti gibi) diğer işlevsel birimler çevrelerinde ve bölgelerde bulunabilir. 22 çevrelerde yanı sıra, için posta hizmeti vermek için "bir baz daire" var. Hindistan Silahlı Kuvvetleri . Baz daire, bir Genel Müdür tarafından yönetilir Ordu Posta Servisi (bir rütbe ile tümgeneralliğe ).

Hindistan Ulusal Filateli Müzesi Yeni Delhi 6 Temmuz 1968 tarihinde açıldı. Bu, tasarlanmış baskılı Hindistan Posta pulları geniş bir koleksiyonun yanı sıra 18 Eylül 1962 tarihinde Filateli Danışma Komitesi'nin bir toplantısında da başlangıcı vardı ve yayınlanan Hint devletlerin (konfederasyon ve feudatory), erken denemeler, deliller ve büyük bir koleksiyona sahiptir Renk denemeleri, bir yurtdışında kullanılan Hint pul koleksiyonu, erken Hint kartpostallar, posta kırtasiye ve tematik koleksiyonlar. Müze daha sergiler, filatelik bürosu ve (örneğin Victoria yazılan kutuları gibi) posta nesnelerle 2009 yılında yenilenmiştir. Mesajlar Bölümü posta kodu ( kaç ?)  ? Nadir pullar sergiler ve Filatelistlerin koleksiyonlarını sergilemek için bir mekan sağlar Temmuz 2011'de 11 Ulusal Filateli Müzesi açılışını gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder