İhlas suresi neden ve ne için okunur ?

 İhlas suresi sizin üzerinize Allah'ın İyilik ve dedi Seni bağlı olduğu ile yaptığı Misakı hatırlıyorum: ". Biz duymak ve itaat ettik" Ve Allah'tan korkun. Şüphesiz, Allah, (sizin) meme sırları bilendir.

8. Ey iman edenler! Düşmanlık ve başkalarının nefret Allah için hakkı ayakta ve sadece tanık olması ve etmeyelim Eğer adaleti engellemek olun. Bu yakın dindarlık olduğunu ve Allah'tan korkun: sadece olunuz. Şüphesiz, Allah, yaptıklarınızdan ile İyi Tanışma edilir.



. 9 mağfiret ve büyük bir mükâfat (yani Cennet) vardır onlar için ve salih amellerde, o - Allah (İslam Tevhid Allah'ın birliğini) iman edenlere söz verdi.

10. İnkâr ve bizim inkar Onlar Ayet (vb deliller, delillerin, ayetler, dersler, işaretler, vahiyler) cehennemliklerdir sakinleri olacak olanlardır.

11. Ey iman edenler! İstediğiniz İhlas suresi bazı insanlar size karşı ellerini uzatmak için (bir plan yaptı), ancak (Allah) sizden ellerini tevkif zaman size Allah'ın nimetini hatırlayın. Yani Allah'tan korkun. Ve Allah'a inananlar tevekkül etsinler.

12. Nitekim Allah, İsrail (Yahudiler) Çocuklarından sözünü aldık, ve biz aralarında oniki liderleri atadı. Ve Allah dedi: "Ben gerçekleştirmek eğer sizinle beraberim As-Salat ( Iqamat-gibi-Salat ) ve vermek Zekat ve My peygamberlerine iman Şüphesiz, ben, sizin havale edecek onur ve onlara yardımcı ve Allah'a iyi bir kredi ödünç. Eğer herhangi bundan sonra, inkâr, o gerçekten Düz yolundan sapmışlardır eğer günahları ve altında ırmaklar (Paradise) akan cennetlere size itiraf. Ama. "

13. Çünkü onların antlaşmanın kendi ihlali Yani, biz onları lanetledi, ve kalpleri sert büyümeye yaptı. Onlar kendi (sağda) kelimelerin yerlerini değiştirirler ve kendilerine gönderilen Mesaj bir bölümünü terk ettiler. Ve birkaç tanesi hariç, onları hile keşfetmek için ateşkes olmaz. Ama onları bağışla, ve (onların suçlarını) bakmaktadır. Şüphesiz, Allah, sevdiği Al-Muhsinun (-: 112 V.2 görmek iyi çıkmışlardır).

14. Ve İhlas suresi Hıristiyanlar kendilerini diyoruz olanlardan, Biz onların sözünü aldık, ama onlar kendilerine gönderilen Mesaj bir bölümünü terk ettiler. (Bunlar, Allah'ın Kitabı atılır Allah'ın peygamberleri ve O'nun Siparişler isyan ve Allah'ın itaatsizlik haddi aşmış zaman), Allah onların yapmak için kullanılan ne kendilerine haber verecektir Yani biz kıyamete kadar onlara düşmanlık ve kin arasında dikti.

15. Kutsal İhlas suresi (Yahudiler ve Hıristiyanlar) Ey insanlar! Şimdi Bizim Messenger (Muhammed sana geldi size sizi Kutsal gizlemek ve (açıklayan olmadan yani dışarıda bırakarak) üzerinden geçen kullanılan olanı çok açıklayan) çok. Nitekim, Allah bir ışık (Muhammed size orada geldi ) ve düz Kitap (Kur'an bu).

16. dığı Allah barış yollarını Onun iyi İhlas suresi aramak herkesi kılavuzları, O ışık Allah'a O'nun İrade ile karanlık onları getirir ve doğru yola (İslam Tevhid) onları yönlendirir.

17. Şüphesiz, güvensizlik Allah Mesih, Meryem (Meryem) oğlu olduğunu söylüyorlar onlar vardır. De ki (Ey Muhammed ): "Kim o, Allah'a karşı en az güce sahip o Mesih, Meryem (Meryem) oğlu, annesi ve birlikte yeryüzünde olan herkese yok olsaydı" Ve Allah'a Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır, ve bütün bu ikisi arasında olduğunu. O dilediğini yaratır. Ve Allah her ​​şeye kadirdir olduğunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder