İngiltere plaka sistemi nasıl çalışır ?

"Nasıl İngiltere plaka sistemi çalışır?"  uzun yıllar boyunca birçok insanın, birçok kez, tarafından soruluyor.

Eylül 2001 Kuzey İrlanda oldukça farklı kendi sistemini beri İngiltere'de mevcut plaka sistemi etrafında olmuştur, ama bugün GB sistem (İngiltere, İskoçya, Galler) konsantre ediyoruz. Biz de 2001 öncesi önceki plaka sistemlerinin hiçbir görüşmek için gitmiyoruz.


İngiliz plakalar üç harf ardından "iki" sayı ardından iki harf biçiminde düzenlenmiştir (örn - XX XXX 00).
Araba Uzmanı tarafından İngiltere'de plaka bir açıklama
İlk iki harf araba başlangıçta tescil edilmiştir DVLA ofisine başvurun bir alan kodu vardır.

İki sayı araba ilk kayıtlı olduğu 6 aylık süre içinde size söyler bir yaş tanımlayıcı vardır.

Plaka kodlarında son üç harf rastgele

sayılar, Mart ve Eylül aylarında, her 6 ayda bir değiştirin. (- Ağustos 2012 sayı 12, Mart ayından itibaren tescil bir araba var - Ağustos 2005 sayı 05, vb vardır bu yüzden Mart ayında kayıtlı bir araba) Mart kodları Kayıt yılı takip olarak hatırlanması kolay. Eylül ayında trafiğe kaydolan otomobillerin - sayı 62 (= 12 + 50) sahip olacak - Şubat, kod Yani şimdi kayıtlı bir araba (Şubat 2013 Eylül 2012) (Eylül itibariyle) yıl artı 50'dir. Eylül 2008 yılında kayıtlı bir araba - Şubat 2009 böylece sayı 58 (= + 50 08), ve vardır.

Bu sistem Şubat'ın 2051 sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Kişiselleştirilmiş sayı plakaları bir bütün farklı bir hikaye vardır ve burada kapsamında değildir.

Plaka önemsiz


Bu nedenle, 'yeni' araç ve otomobil cezaları 'eski' plaka numarası olması mümkündür. Ancak, kayıt o otomobilin tarih için ayrılan olandan daha yeni bir plaka kodu olamaz. (Örneğin - bir '04', bir '12' araba plaka, ancak bir '04' araba bir '12' plaka olabilir.

Eğer araba değiştirdiğinizde, sizin plakayı tutmak için izin verilir. Bu sadece vererek içerir DVLA , para gereksiz büyük miktarda evrak gereksiz büyük miktarda doldurarak ve onları işleme etrafında almak için gereksiz uzun süre bekleyen ...

Z sadece hiç bir alan kodu, rastgele bir harfi olarak kullanılır.

Bu araç sahipleri binlerce bunu olmasına rağmen, yukarıda gösterilen dışında herhangi bir şekilde farklı yazı tipleri veya boşluk harfler kullanmak yasa dışıdır. Aynı zamanda basamak değiştirebilir veya stratejik farklı bir şey okumak gibi plakalar görünmesi için montaj vidaları kullanmak yasa dışıdır.

Neden İngiltere gibi amaçsızca karmaşık plaka sistemi var mı?

Teknik olarak, bu farklı bir soru, ama çok sık "sistemin nasıl çalışır?" Orijinal bir soru izler. Beni Beats, ama ben bunu yapmak için Swansea şey kamu görevlilerinin bir sürü verir sanırım ...

Sistemin daha ayrıntılı bir açıklama için, ve diğer Birleşik Krallık toprakları için plaka sistemlerinin ayrıntılı bilgi için Vikipedi tüm alan ve sayı kodları ile ilgili tüm ayrıntıları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder