Evde Lahmacun Nasıl Yapılır ?

Malzemeler: 


Hamur için: 500 gr. un 1 tutam tuz ılık su

İçi için: 250 gr. kuzu kıyma (dana kıyma kuru oluyor aynı lezzeti yakalayamazsınız) 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 3 soğan (rendeleyeceğiz) 2 domates (rendeleyeceğiz) 2 adet yeşil biber (küçücük doğrayacağız) İstenen her türlü baharat (kekik, kimyon, karabiber, tuz) 3-4 diş sarımsak 1 tutam maydanoz



Hazırlanışı: 

1) Unu bir kabın içine alın, havuz gibi açıp içine tuz koyun. Ilık su katarak kulak memesi kıvamında yoğurun.
2) Bir taraftan içini hazırlayın. Kıyma, salça, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, baharatlar ve biberi iyice yoğurun. Ama siz kıymayı yağlı isteyin. Ve mutlaka kuzu kıyma kullanın.
3) Mayalanmış hamurdan küçük bezeler alın. Bu hamur 10 adet için. Hamurları lahmacun şeklinde açın. ve kıyma harcını hamurun üzerine yayın. Hamuru çok inceltmeyin.
4) 200 derece ısıtılmış fırında teker teker pişirebilirsiniz. Hafif kızarmaya başladığında çıkarın. Çok bekletmeyin. Kıymalar pişsin yeter. Ya da (ki ben bu yöntemi kullanıyorum) tavaya koyup üstünü kapakla kapatın. 3-4 dakikada pişecektir. Afiyet olsun …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder