Beyin tümörü belirtileri nelerdir ?


Baş ağrısı

Beyninde tümör olan hastaların birkısmında baş ağrısı görülür. Bu ağrı genellikle son birkaç aydır ortaya çıkmıştır ve gittikçe şiddetlendiğini ifade eder hastalarımız.

Sara nöbetleri (epilepsi)

Bilinç kaybı olarak ya da olmaksızın istem dışı kasılmalar, titremeler gelişebilir. Özellikle 20 yaş sonrası ortaya çıkan bu tarz nöbetler aksi ispatlanana kadar beyin tümörüne bağlı olduğu düşünülerek araştırılmalıdır.

Çift görme ve görme bulanıklığı

Baş ağrısı ile birlikte veya baş ağrısı olmaksızın ortaya çıkan çift görme, bulanık görme, görmenin azalması beyin tümörlerinin belirtilerindendir.

Konuşma bozukluğu

Konuşamama, anlama güçlüğü, konuşurken yanlış kelime ifadeleri ya da sarhoşvari konuşma keza beyin tümörlerinin bulgusu olabilir.

Kol ve bacakta kuvvetsizlik, beceriksizlik, dengesizlik

Son zamanlarda ortaya çıkan vücudun sağ ya da sol yarısında uyuşmalar, ellerde güçsüzlük, uyuşukluk, beceriksizlik görülebilir. Yürürken “sarhoşvari yürüme” ve “dengesizlik” bir beyincik tümörünün belirtisi olabilir.

Bulantı kusma

Baş ağrısı ile birlikte bulunması ve özellikle birkaç gün ya da haftadır mevcut olması önemlidir. Ancak burada baş ağrısı ve kusmanın uzun sürelerdir var olması ön planda migren gibi tümör dışı patolojileri düşündürür.

Hormonal bozukluklar ve rastlantısal
Özellikle hipofiz bezi tümörlerinde her türlü hormonal dengede bozukluk meydana gelebilr. Rastlantısal Bazen travma gibi başka amaçlı görüntüleme yapıldığında tesadüfen tümöral doku saptanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder