Akrep burcunun genel özellikleri

Güneş bu burca 24 Ekimde girip 22 Kasım tarihine kadar kalır. Bu burcun dostu İkizler, düşman burcu Kova burcudur. Yıldızı Mirrih, tabiatı sudur. Mirrih yıldızının dost yıldızı Zühre, düşman yıldızı Utarid ve kamerdir.
Akrep burcunun tahtı tesirinde doğanlar Mirrih yıldızının gizli ve esrarlı tesiri altındadırlar. Bu sebepten çok çalışkan insanlar arasına girerler. İrade e tahammül kudretleri emsalsizdir. 
Kendi kendilerini yetiştirerek hayata hazırlayan ve çok fakir iken sonradan zengin olan, büyük işler kuran hep bu burçta doğan insanlardır. Bir işe başlamak hususunda biraz geç karar verirler. Fakat bir kere o işi muvaffakiyetle sona erdireceklerine akılları yattı mı artık o işe olmuş bitmiş nazariyle bakılmalıdır. Zira azim ve sebatları sayesinde tuttuklarını koparan insanlardır.
Otoriterdirler. Her hususta kendi fikir ve düşüncelerinin dinlenmesini isterler. Ve bunda çoğu defa muvaffak olurlar. Çok hiddetli bir mizaca maliktirler. Haksızlığa tahammülleri yoktur. Bir kere hiddete kapıldılar mı onları kolay kolay teskin etmek mümkün değildir.
Onların düşmanlığını kazanmak hakikaten bir felakettir. Kinci insan oldukları için bir gün mutlaka intikamlarını alırlar.
Onlarla dost geçinmek, kinlerini kazanmamak akıllılık olur. Aşk hayatları ateşli ve ihtiraslıdır. Sevdikleri kimseye şefkatten ziyade haris bir sevgi ile bağlanırlar. Aşkları kuvvetli ve devamlı olur. 
Kalplerini verdikleri kimseleri ölünceye kadar unutmazlar. Ve onlara derinden bağlanırlar. Sevgilerinin ihanetine tahammülleri yoktur. Zaten öyle bir hareketi hiçbir zaman affetmezler. Evlilik hayatında onlarla mesut bir yuva kurmak isteyenler, izzetinefislerini incitecek söz ve hareketlerden çekinmelidirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder