Facebook hesabınız çalındığında yapmanız gerekenler

İlk olarak şunu hatırlatayım Msn adreslerinin çalınması, facebook şifresinin kırılması bilişim şuçudur ve ciddi cezası vardır.

1-) Şifrenizi unuttuysanız, yenilemek için BURAYA tıklayın.

2-) Normalde Facebook hesabınıza giriş yapmak için kullandığınız giriş e-posta adresi hesabınızla hala ilişkiliyse,BURAYA tıklayın.

3-) Facebook hesabınızda belirtilen giriş e-posta adresiniz başka bir kişi tarafından kaldırıldıysa (örn., başka birisi giriş e-posta adresinizi, sizin kontrolünüzde olmayan bir e-posta adresiyle değiştirdiyse), BURAYA tıklayın.

Giriş e-posta adresinizin başka bir kişi tarafından kaldırıldığına ilişkin iki gösterge vardır:

1-) Profiliniz hala sitede görünüyor ancak İletişim Bilgileri altında farklı bir giriş e-posta adresi bulunuyorsa.
2-) Doğru giriş e-posta adresiyle giriş yaparken şu hata mesajını aldıysanız: "Girdiğin e-posta adresi hiçbir hesaba ait değil." (Bu hata mesajını bir yazım hatası yaptığınızda da alırsınız. Lütfen giriş bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olun.)

Bu sorunu kendi başınıza gidermek için lütfen giriş e-posta adresinizde "Facebook İletişim E-posta Adresi Değişiklik Bildirimi" konulu e-posta mesajını bulun ve e-posta değişikliğini iptal etmek için buradaki talimatları izleyin..

* Facebook şifrenizi geri almak için help bölümünde "e-mailime ulaşamıyorum" diye bir bölüm vardır. oraya giriniz ve oradaki formu doldurunuz, hesabınız kendinizle ilgili soruları doğru yanıtlarsanız size iade edilecektir. Facebook Yardım Merkezi | Facebook

* Facebook'a girerek "şifremi unuttum"tıklarsanız yeni şifreniz mail adresinize gelecektir.( Facebookla ile birlikte mail adresinizde çalındı ise bu işe yaramaz)
* Son olarak Bunlardan bir sonuç alamadıysanız Olayı kısaca özetleyen bir dilekçe ile bulunduğunuz il savcılığına varsa bilişim savcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder