Poker Stratejileri

İlk önce poker el üstünlüklerini öğrenelim ;


Royal Flush
Royal Flush - Royal Renk
Aynı türden 10'lu, Vale, Kız, Papaz, As .

Straight Flush


Straight Flush - Sıralı Renk

Aynı türden 5 kart numara sırasına göre.

Four Of a Kind
Four of a Kind - Kare

Aynı rakamlı 4 kart. (quads).

Full House
Full House - Full

Aynı rakamlı 3 kart ve aynı rakamlı 2 kart. Eğer birden fazla oyuncuda Full House varsa, 3 kart grubundaki rakamı daha yüksek olan el kazanır. (trips)

Flush
Flush - Renk

Aynı türden 5 kart. Birden fazla Renk varsa, rakam değeri daha yüksek olan el kazanır.

Straight
Straight - Kent

Numara sırasına göre dizilmiş 5 kart, kartlar değişik türden olabilir. As kartı en yüksek (10, J, Q, K, A) ya da en düşük (A, 2, 3, 4, 5) rakam şeklinde kullanılabilir.

Three of a Kind
Three of a Kind - Türünden Üç veya Üçlü
Aynı rakamlı değişik türden 3 kart (trips).

Two Pair
Two Pair - İki Çift

Aynı rakamlı 2 kart değişik türden ve yine aynı rakamlı 2 kart değişik türden. Eğer birden fazla oyuncuda De Per varsa, en yüksek rakamlı çiftin olduğu el kazanır. Eğer yine eşitlik varsa, ikinci çift kartın daha yüksek olduğu el kazanır. Yine eşitlik varsa, 5. kartı (kicker) daha yüksek olan el kazanır.

One Pair
One Pair - Per

Aynı rakamlı 2 kart değişik türden. Eğer birden fazla oyuncuda bir per varsa, en yüksek rakamlı kartın olduğu el kazanır.

High Card

High Card - Yüksek Kart

En yüksek rakamlı kartın olduğu el


Poker bir oyundan çok daha fazlasıdır. Tamamıyla oyuna ve kazanmaya odaklanmadıkca kazanmak imkansızdır. Pokerde 3 tip oyuncu vardır, bunlar pusucular çaylaklar ve gerçek ustalar.


Pusucular, çok tehlikelidirler bu oyunculardan yüksek miktarda kazanç sağlamanız çok zordur. Bu oyuncular gerekmedikçe bahsi yükseltmezler ve sizin yükseltmenizi beklerler. Siz de eliniz kötü iken masada toplanan paraya göz dikip bahsi yükselttiğinizde blöfünüz görülebilir ve büyük zarar edebilirsiniz.


Çaylaklar, bu oyuncular son derece acemidirler ve bir çoğu poker ellerinin üstünlüğünü bilememektedirler. Vara yoka bahsi yükseltmektedirler. Heyecanlı ve sabırsızlardır. Oyunu öğreninceye kadar çok paralar kaybederler.


Ustalar, bu oyuncuları yenmek gerçekten imkansıza yakındır. Bu oyunculardaki tecrübe hiçbir oyuncuda yoktur. Ustalar kendi ellerinden daha çok rakiplerinin ellerini düşünerek oynarlar.


Sonuç olarak bu oyunda kazanmak zordur arkadaşlar, poker olayına daha bulaşmadıysanız hiç bulaşmayınız. Bu filme giren kişiler kolay kolay çıkamamaktadır. 

1 yorum:

  1. Lutfen www.PokerUstasi.com dan kopyalamış olduğunuz yukarıdaki resimleri ve bazı açıklamaları web sitenizden derhal kaldırın, aksi takdirde size karşı Uluslararası Tellif Yasasına göre 1 hafta içerisinde yasal işlem başlatılacaktır. Bununla birlikte Markmonitor.com alan adı kaydedicinizle bu durum hakkında bilgi verilecektir ve web sitenizin kopya içerik icerdiğinden dolayı durdurulması talep edilecektir.

    PokerUstasi.com Yetkilileri

    YanıtlaSil