Poker Stratejileri

İlk önce poker el üstünlüklerini öğrenelim ;


Royal Flush
Royal Flush - Royal Renk
Aynı türden 10'lu, Vale, Kız, Papaz, As .

Adult site yöneticisine İDAM !!!


İRAN’da porno siteleri yönettiği gerekçesiyle idama mahkûm olan kişiye verilen ceza yüksek mahkeme tarafından onaylandı.

Hurafe ve Batıl inanç





Teknoloji sayesinde artık her konu ile ilgili farklı bilgilere erişmek mümkün. İster Google üzerinden yaptığınız arama, ister facebook, twitter ve diğer sosyal medya ortamlarında veya e-posta yoluyla arkadaşlarımızdan gelen sayısız bilgi ve bağlantı olsun, bu bilgilerin doğruluğundan 100% emin olmak imkansız. Ancak biraz dikkat ve özen ile hurafeler içeren haber, bağlantı ve e-postaları fark etmek ve bu bilgilerin yayılmasını biraz olsun engellemek mümkün.


Göndereni/ kaynağı belli değil: Size gelen e-posta, gönderen arkadaşınız tarafından yazılmamış, sadece iletilmiş ise ve e-postayı ilk yazan kişinin kimliği belirsiz ise bu durum şüphelenmeye başlamanız için önemli bir neden. Benzer şekilde okuduğunuz, duyduğunuz bir haberde haber kaynağının belirli olmaması da önemli bir işaret.
“Tüm tanıdıklarınıza iletin!”: Bu ve benzeri ifadeler içeren tüm iletilere kuşku ile yaklaşın. Bu taleplerin içeriği “arkadaş listenizdeki herkese gönderin.“, “sizin için önemli olan herkese iletin” gibi ılımlı ifadelerden “bu bilgiyi ileterek birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz.” gibi vicdanınızı zorlayan taleplere dek varabilir. Talep ne kadar kışkırtıcı ise şüphelenmekte o kadar haklısınız.


Kızgınlık, merhamet ve yardım hissi uyandıran içerik: İleti yalancıları genelde kişilerde bu tip hisler uyandırarak ilettikleri bilgilerin yaygınlaşmasını sağlarlar. Duygu sömürüsü, yardım talebi veya ölüm tehlikesi üzerine kurulmuş iletilere şüphe ile yaklaşın.


Komplo teorileri: Kandırıldığını düşünmek bir insanın en ağrına giden ve en hızlı tepki vermesini sağlayacak durumlardan biri. Bu nedenle iletileri komplo teorileri ile güçlendirmek hurafe yayıcıların sıklıkla kullandığı taktiklerden. Bir hastalığın bulunmuş ama herkesten saklanan tedavi yöntemi, şirketler ve ülkeler arası gizli ortaklıklar, devletin bildiği ama açıklamadığı gizli bilimsel çalışmalar,dünyaya çarpmak üzere olan göktaşları ile ilgili bilgiler içeren iletilerin size gelene kadar ne zamandır kaç bin kişiyi çoktan dolanmış olduğunu bir düşünün. İletide yazanlar doğru olsaydı şimdiye kadar bunları ana haber bülteninde duymuş olmanız gerekmez miydi?
“Bir arkadaşımın başına gelmiş.”: Ne zaman olduğu ve kimin başına geldiği belli olmayan olaylar üzerine kurulu iletilere, haberlere ve hikayelere inanmayın. “İstanbul’da yaşayan bir genç…“, “işyerinden bir arkadaşım…“, “abimin okulundan bir doktor…” diye başlayan hikayelerin çoğunun yalan olduğunu anımsayın. Eğer size gelen ileti gerçekten de tanıdığınız herkese yaymanızı gerektirecek denli önemli ve geçerli bir bilgi içeriyorsa, söz konusu kişinin kimliğinin ve olayın olduğu yer ve zamanın belirsiz olması saçma değil mi?
“İnanılır gibi değil ama doğru!”: Gelen iletide sizi ikna etmeye çalışan ifadeler olması, muhtemelen o iletinin içeriğinin yalandan ibaret olduğunun en önemli göstergesidir. “Ben denedim doğru“, “Bu bir hoax değildir“, “%100 gerçek” ifadelerini içeren e-postalara şüpheyle yaklaşın.


Bilimsel veri ve referans eksikliği: Her ne kadar pekçok ileti ve haber bilimsel veri içerir gibi görünse de içinde genelde desteksiz, neden-sonuç ilişkisi eksik ve kendi içinde çelişen bilgiler içerirler. Böyle bir iletinin içinde verilen bilgilerde güvenilir kaynaklara ilişkin bir referans, intenet adresi veya konuya hakim bir otoritenin adı olmaması içeriklerinin güvenliğinden şüphelenmeniz için iyi bir neden. Elbette aynı şey gazetede veya inernette okuduğunuz haberler için de geçerli.


Yersiz bilimsel jargon: Aldığınız iletilerde veya okuduğunuz haberlerde geçerli bir referans gösterilmeden herkesin anlamadığı bilimsel terminolojinin kullanılması şüphelenmeniz gereken durumlardan bir diğeri. Hurafe yayıcılar bilgi vermekten kaçınır ama bol bol bilimsel terminoloji kullanarak ürettikleri yanıltıcı içeriğin önemli ve ciddi görünmelerini isterler. “Nükleer“, “radyasyon“, “kanserojen” gibi ifadeler hurafe yayıcıların en sevdikleri sözcüklerdir.


BÜYÜK HARF KULLANIMI ve ünlem işaretleri!!!!!: Bu tip iletiler okuyan kişide aciliyet hissi yaratarak en kısa zamanda en fazla kişiye iletilmeyi sağlayacak şekilde tasarlanıyorlar. Büyük harf ve ünlem sayesinde zihinsel olarak alarma geçen alıcı içeriğine fazla kafa yormadan içinde sokulduğu aciliyet hissi ile tüm tanıdıklarına bu “önemli (!)” bilgiyi ulaştırmak zorunda hissediyor kendini. Unutmayın, bir iletinin içinde ne kadar fazla sayıda büyük harf ve ünlem varsa içeriğinin doğru olmama ihtimali de o kadar yüksek.
Peki ne yapmalı?


Bir ileti gördüğünüzde öncelikle içerini mantık süzgecinden geçirmeniz yerinde olacaktır. O güne kadar duyduğunuz, öğrendiğiniz somut bilimsel verilerle çelişen bilgileri ileterek hurafe yayıcılara alet olmamak için önce iletinin/haberin içerdiği iddiayı teyit etmeye çalışın. Bunun için internet’te pekçok geçerli ve ciddi kaynak mevcut. Bu araştırmayı yaparken hurafelerin yayılma hızını da göz önünde bulunun. Size gelen bilgiyi teyit edeceğiniz yer referans göstermeden aynı iletiyi yayınlayan blog sayfaları değil, güvenli ve geçerli bilgi veren web siteleri olmalı.


İnternet aracılığı ile teyit edemediğiniz haber ve iletilerin aslını anlamak için konunun ehli olan bir kişiye danışmayı deneyebilirsiniz.


Tüm bu araştırmalar sonucunda hala arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz içeriğinden emin olduğunuz haber ve iletileri ancak bulduğunuz kaynaklara ilişkin internet adresleri ve referans gösterebileceğiz diğer bilgileri de ekleyerek iletin.


Sağlık ile ilgili konularda ise daha da fazla özenli olmak gerekli. Sağlıkla ilgili yanlış bir öneride bulunmak belki de en tamir edilemez hatalardan biri. Tıp çok hızlı ilerliyor ve bir zamanlar doğru olan bilgiler bile bir süre sonra geçerliliğini yitiriyor. Bu nedenle sağlık önerisi içeren bir iletinin belki de bazı kimselerin hastalanmalarına ve hatta ölmelerine neden olacağını göz önünde bulundurarak bu tip bilgileri yaymaya alet olmamanız yerinde olacaktır.

Dünyanın her yerinde etkili olmayı başaran batıl inançlar gerçek mi yoksa sadece bir hurafe mi?

Dünyanın her yerinde ve çevremizde türlü dini inançlar, geleneksel davranışlar ve bunlara dayalı uygulamalar tarih boyunca etkili oldular ve hala da olmaktalar. İnsan hayatının önemli bölümünü kapsayan ve yaşayış tarzımızı değiştiren inançlar elbette ki bunlarla sınırlı değildirler. Eski Türkler´den veya Osmanlı´dan kalan veya bazı kör dinsel bilgisizliklerle başlayan inançların hala devam ettiğini günümüzde de görürüz. Oysa batıl inançların büyük bir kısmının ardında sosyal ve doğasal gerçekler saklıdır, bazıları ise bilinmeyen tarih öncesi zamanların izleridirler. Jung batıl inançları yaşamın gerekli parçaları olarak tanımlar ve onlara sığınırak yaşamsal bir bilinç alanında korunduğumuzu düşünür.
Modern çağda bilimin ulaşamadığı ve aydınlatamadığı tedavisi bugünün şartlarıyla mümkün olunmayan hallerde ise, evlilik, sevgi, kısırlık gibi türlü çaresizlikte yatır, türbe, adak adama, okuma gibi inançlara dört elle sarılırız. Bilimin etkisi arttıkça, boş inançlara inanan kafalar yıkandıkça bu tür batıl inançların azalacağı ümit edilebilir.


Kaynaklar


Posta kutunuza düşen e-mailleri veya diğer medya organlarında rastladığınız şüpheli bilgileri aşağıdaki kaynaklardan teyit etmeyi deneyebilirsiniz:
Yalansavar (Türkçe)
Vikipedi (Türkçe)
Wikipedia (İngilizce)
Hoax-Slayer(İngilizce)
Urban Legends(İngilizce)
Snopes(İngilizce)

Windows XP Çalıştır Komutları


Windows XP Çalıştır Komutları, Windows XP Çalıştır Kısayolları,Windows XP Çalıştır Komutları, Windows XP Çalıştır Komutları :

compmgmt.msc ----- Bilgisayar yönetimini açar.
clipbrd.exe ----- Pano işlemcisini açar.
cleanmgr.exe ----- Disk temizleyiciyi açar.
ciadv.msc ----- Dizin yöneticisini açar.
charmap.exe ----- Karakterleri ayarlamanızı sağlar.
calc.exe ----- Hesap makinesini açar.
diskmgmt.msc ----- Disk yönetimini açar.
devmgmt.msc ----- Aygıt yöneticisini açar.
dfrg.msc ----- Disk birleştiriciyi açar.
eudcedit.exe ----- Karakter imal edebilirsiniz.
appwiz.cpl ----- Program ekle kaldırı açar.
access.cpl ----- Erişebilirlik seçeneklerini açar.
accwiz.exe ----- Erişebilirlik sihirbazını açar.
desk.cpl ----- Görüntü özelliklerini açar.
eventvwr.exe ----- Olay görüntüleyicisini açar.
freecell.exe ----- İskambil oyununu açar.
fsmgmt.msc ----- Paylaşılan klasörler menüsünü açar.
hdwwiz.cpl ----- Donanım ekleme sihirbazını açar.
iexpress.exe ----- Setup programını açar.
inetcpl.cpl ----- İnternet özelliklerini açar.
intl.cpl ----- Bölge ve dil ayarlarını açar.
joy.cpl ----- Oyun kontrollerini açar.
magnify.exe ----- Büyüteçi açar.
main.cpl ----- Fare özelliklerini açar.
mmsys.cpl ----- Ses ayarlarını açar.
mspaint.exe ----- Paint programını açar.
narrator.exe ----- İngilizce ekran okuyucusunu açar.
ntbackup.exe ----- Yedekleme sihirbazını açar.
nusrmgr.cpl ----- Kullanıcı hesaplarını açar.
osk.exe ----- Ekran klavyesi açar.
telnet.exe ----- Telnet\'i açar.
spider.exe ----- Kağıt oyunu açar.
gpedit.msc ----- Grup poliçesi açar.
msconfig.exe ----- Sistem ayarlarını açar.
verifier.exe ----- Sürücü monitörünü açar.
drwtsn32.exe ----- Sorun tanıma aracını açar.
dxdiag.exe----- DirectX sürümünüzü öğrenmenizi sağlar.
mobsync.exe ----- Senkronizasyon sağlar.
mplay32.exe ----- Media Player\'ın çok basit bir halini açar.
odbcad32.exe ----- Database işleme sağlar.
packager.exe ----- Obje paketleyiciyi açar.
perfmon.exe ----- Sistem monitörünü açar.
progman.exe ----- Masaüstü yöneticisini açar.
rasphone.exe ----- Erişim defterini açar.
shrpubw.exe ----- Network paylaşımı bilgisini açar.
sigverif.exe ----- İmza denetleyicisini açar.
sysedit.exe ----- Sistem yöneticisini açar.
syskey.exe ----- Şifre databaseini açar.
sndrec32.exe ----- Ses kaydedicisini açar.
tourstart.exe ----- Windows XP turu başlatır.
winchat.exe ----- Windows içinde bulunan chat programını açar.
winmine.exe ----- Mayın Tarlası oyununu açar.
write.exe ----- WordPad\'i açar.
wupdmgr.exe ----- Windows güncelleştirme penceresini açar.
explorer.exe ----- Windows Gezgini\'ni açar.
powercfg.cpl ----- Güç seçeneklerini açar.
rasphone.exe ----- Ağ bağlantılarını açar.
regedt32.exe ----- Windows Kayıt Düzenleyicisi\'ni açar.
regedit.exe Windows ----- Kayıt Düzenleyicisi\'ni açar.
sndvol32.exe ----- Ses ayarlarını yapmanızı sağlar.
notepad.exe ----- Not defterini açar.
taskmgr.exe ----- Görev yöneticisini açar.
compmgmt.msc ----- Bilgisayar yönetimini açar.
clipbrd.exe ----- Pano işlemcisini açar.
cleanmgr.exe ----- Disk temizleyiciyi açar.
ciadv.msc ----- Dizin yöneticisini açar.
charmap.exe ----- Karakterleri ayarlamanızı sağlar.
calc.exe ----- Hesap makinesini açar.
diskmgmt.msc ----- Disk yönetimini açar.
devmgmt.msc ----- Aygıt yöneticisini açar.
dfrg.msc ----- Disk birleştiriciyi açar.
eudcedit.exe ----- Karakter imal edebilirsiniz.
appwiz.cpl ----- Program ekle kaldırı açar.baktabul
access.cpl ----- Erişebilirlik seçeneklerini açar.
accwiz.exe ----- Erişebilirlik sihirbazını açar.
desk.cpl ----- Görüntü özelliklerini açar.
eventvwr.exe ----- Olay görüntüleyicisini açar.
freecell.exe ----- İskambil oyununu açar.
fsmgmt.msc ----- Paylaşılan klasörler menüsünü açar.
hdwwiz.cpl ----- Donanım ekleme sihirbazını açar.
iexpress.exe ----- Setup programını açar.
inetcpl.cpl ----- İnternet özelliklerini açar.
intl.cpl ----- Bölge ve dil ayarlarını açar.
joy.cpl ----- Oyun kontrollerini açar.
magnify.exe ----- Büyüteçi açar.
main.cpl ----- Fare özelliklerini açar.
mmsys.cpl ----- Ses ayarlarını açar.
mspaint.exe ----- Paint programını açar.
narrator.exe ----- İngilizce ekran okuyucusunu açar.
ntbackup.exe ----- Yedekleme sihirbazını açar.
nusrmgr.cpl ----- Kullanıcı hesaplarını açar.
osk.exe ----- Ekran klavyesi açar.
telnet.exe ----- Telnet\'i açar.
spider.exe ----- Kağıt oyunu açar.
gpedit.msc ----- Grup poliçesi açar.
msconfig.exe ----- Sistem ayarlarını açar.
verifier.exe ----- Sürücü monitörünü açar.
drwtsn32.exe ----- Sorun tanıma aracını açar.
dxdiag.exe ----- DirectX sürümünüzü öğrenmenizi sağlar.
mobsync.exe ----- Senkronizasyon 


Ctrl-Alt-Delete ve Ctrl-Esc tus kombinasyonlarının çalışması nasıl iptal edilir? (Visual Basic)


Asagidaki kodu projenizin declarations kismina yazin:

Private Declare Function SystemParametersInfo Lib _
"user32" Alias "SystemParametersInfoA" (ByVal uAction _
As Long, ByVal uParam As Long, ByVal lpvParam As Any, _
ByVal fuWinIni As Long) As Long


Sub CtrlAltDeleteKapat(Kapali As Boolean)
Dim X As Long
X = SystemParametersInfo(97, Kapali, CStr(1), 0)
End Sub


Ctrl-Alt-Delete kombinasyonunu kapatmak için:

Call CtrlAltDeleteKapat(True)


Ctrl-Alt-Delete kombinasyonunu açmak için:

Call CtrlAltDeleteKapat(False)

Linux SSH Komutları ve kullanımı


ls Dizinde bulunan herşeyi listeler.
ls -a Gizli dosyalar ve dizinlerle beraber listeler.
ls -l Bütün dosyaları boyut ve tarihini göstererek listeler.
tar -zxpf Uzantısı tar.gz olan sıkıştırılmış dosyaları açar.
tar -xpf Uzantısı .tar olan dosyaları açar.
gunzip Uzantısı .gz olan dosları açar.
cp Dosyayı kopyalar.
mv Bir dosyayı başka bir dizine taşımanızı sağlar ya da dosya adını değiştirir.
mkdir Yeni bir dizin oluşturmanızı sağlar.
rmdir Belirtilen dizini silmenizi sağlar.
rm Dosya silmenizi sağlar.
rm -rf Dizin silmenizi sağlar.
cd Belirtilen dizine geçmenizi sağlar.
cd .. Bir üst dizine geçmenizi sağlar.
cd ~ En üst dizine çıkmanızı sağlar.
pwd O anda bulunduğunuz dizini görüntüler.
pico Belirtilen dosyayı text editör ile düzenlemenizi sağlar.
ftp Belirtilen siteye FTP bağlantısı sağlar.
lynx Belirtilen siteyi görüntüler.
df Harddisk istatistiklerini gösterir.
quota Disk kullanımınızı gösterir.
uname İşletim sisteiminin durumunu gösterir.
whoami Kendi bilgilerinizi gösterir.
who Sunucuya bağlı olanları gösterir.
last Hesabınıza yapılan en son bağlantıyı gösterir.
whereis Belirtilen dosyanın nerede olduğunu gösterir.
BitchX IRC programını çalıştırır.
mail Postalarınızı kontrol eder.
ps -x Sizin çalıştırdığınız işlemleri gösterir.
ps -a Sunucuda çalıştırılan tüm işlemleri gösterir.
ps -ux Çalıştırılan işlemlerin CPU/RAM kullanımıyla gösterir.
kill Pid numarası verilen işlemi durdurur.
kill -9 Pid numarası verilen eggdrop işlemini durdurur.
killall Belirtilen program türündeki tüm işlemleri durdurur.
whatis Belirtilen komutun açıklamasını verir.
man Komut hakkında yardım görüntüler
passwd Shell hesabınıza girerken kullandığınız şifreyi değiştirmenizi sağlar.
vhosts ya da vhost Sistemde bulunan vhostları (virtual host) listeler.(BNC için kullanabilirsiniz)
ROOTMAKİNADAN İP ÖĞRENME: ip addr
ROOTTA HESAP AÇMAK : adduser login & chown mavigok /home/login & passwd pass1 , passwd pass2
reboot: Sunucuya restart atar
service mysql restart: mysql restart atar
service httpd restart: apache ye restart atar
service httpd stop : Sitelere ulaşımı kapatır
apf -d ipadresi : verilen ipe ban atar
service apf restart : apf ye restart atar
netstat -n : sunucuya baglanan ipleri gösterir
netstat -a sunucuya baglanan reseller ipleri gösterir(Proxy kullanmanız fark etmez her zaman gercek cıkış ipi görünür)
pico : ssh üzerinden text editor ile dosya içeriğini görme ve düzenlemeye yarar.
top : Sistem cpu kulalnımını gösterir.
uptime : Uptime Durumu
IP BAN
ip banlama
iptables -A INPUT -s 85.159.54.48 -j DROP
ip ban kaldırma
iptables -X INPUT -s 85.159.54.48 -j DROP
Servera dosya çekme
wget indirilecekdosyaadresi
Zip açma
unzip dosya.zip
tar.gz açma
tar -zxvf dosya.tar.gz
gzip açma
gunzip dosya.tar.gz
Dosya sıkıştırmak
tar cvzf dosyam.tar.gz sıkıştırılacak-dosya
Sql Yükleme
mysql -h dbname -u dbuser -p dbpasword < dbname.sql